Når arbejdstøj blivre hverdagstøj

arbejdstøjMåske har du lagt mærke til det, for arbejdstøj dukker op overalt i gadebilledet og nu også i mediebilledet. Lige fra Melvin Kakooza i en Carhartt hue til kvinder i Carhartt overalls på en cafe, og børn i arbejdsbukser på legepladsen.

Derfor ser du arbejdstøj til private

Arbejdstøj har indtaget det private marked på flere måder og af mange årsager. En af årsager er selvfølgelig, at arbejdstøj er blevet tilgængeligt for private, fordi arbejdstøj kan købes online. Det er simpelthen blevet nemmere at købe, og leverandørerne har været nødt til at tilpasse deres produktinformation så som billeder, så det passer til online handel.

Her sælger en vare, hvor der er modelbilleder, miljøbilleder og detaljebilleder simpelthen bedre, end et produkt, hvor der ikke er dette materiale tilgængeligt. Private kan derfor bedre se sig selv i tøjet.

En anden vigtig årsag er, at bæredygtighed har fået fokus gennem de seneste år, og arbejdstøj er fremstillet til at holde! Det skal kunne holde til det slid, som fysisk arbejde medfører, og derfor er du helt sikker på, at det ved hverdagsbrug kan holde i utrolig mange år.

Derudover gør producenter som Mascot, Carhartt, Fristads, Snickers, Engel og mange andre en stor dyd ud af at designe arbejdstøjet, så det har et look, som folk faktisk har lyst til at gå med – også udenfor hjemmets 4 vægge.

Arbejdstøj kan bruges i mange situationer

Undre du dig stadig over, at arbejdstøj har vundet indpas hos private? Så overvej lige, hvor mange situationer, hvor arbejdstøjets mange fede features vil gøre en stor forskel:

  • Til gør-det-selv projekter i hjemmet
  • Outdoorliv
  • På legepladsen
  • Som modetøj

Arbejdstøj er kendetegnet ved mange funktionelle lommer og detaljer, slidstærke materialer, et højt komfortniveau, og mange andre gode egenskaber, så som svedtransporterende egenskaber, god ventilation, vandtæthed, gode isoleringsegenskaber osv. What’s not to like?

Tøj til gør-det-selv projekter

Det er en selvfølge, at arbejdstøj giver mening, hvis du er gør-det-selv typen derhjemme. Du har behov for mange lommer i tøjet til værktøj, uanset om du er professionel eller amatør håndværker. Og tøjet skal selvfølgelig kunne holde til, at værktøjet og skruer tages op og puttes i gang på gang. Det kræver slidstyrke!

Tøj til outdoor livet

Men godt arbejdstøj skal kunne bruges året rundt og gælder faktisk fra inderst til yderst! Et godt sæt baselayer termoundertøj med svedtransporterende og hurtigtørrende egenskaber egner sig således godt til både brolæggeren om vinteren, men også til outdoor entusiasten, der ynder at nyde alle årets årstider til sin hobby.

Arbejdstøj til børn

Arbejdstøj til børn er faktisk også en ting, der er kommet til efter arbejdstøj har indtaget det private marked – og faktisk giver det rigtig god mening! Børns bukser slides utrolig hårdt, når de leger på legepladsen, så hvorfor ikke udnytte arbejdstøjets gode egenskaber med høj slidstyrke og stretch materialer, der gør, at dit barn har fri bevægelighed, når han eller hun klatre?

Dertil kommer fremgangen indenfor skovbørnehaver og udeklasser i folkeskolen, hvor størstedelen af børnenes hverdag foregår i et miljø, som slider hårdt på tøjet. Her fortjener børnene kvalitetstøj, der kan holde til at blive brugt, og som er med til at passe på dem.