Er det en god idé at investere i mutual funds?

Der findes ikke et entydigt svar på, om det er en god idé, at investere i mutual funds – dog findes der en masse fordele ved at investere i mutual funds. Der er dog også andre alternativer til mutual funds, som har nogle af de samme fordele. Disse vil vi også kort introducere dig for i denne artikel.

Fordele ved mutual funds

Mutual funds investeringHvis man tænker på mutual funds som langtidssigtede investeringer, kan man hurtigt blive meget glad for denne investeringsmetode. Investeringsmetoden har nemlig ry for at give et stabilt og gennemsnitlige afkast – selvfølgelig afhængigt af, hvilken mutual fund man investerer i.

Årsagen til at investeringer i mutual funds er kendt for at være stabile og gennemsnitlige, er fordi en mutual fund er investeringsfond, som består af flere forskellige aktiver. Hvis et enkelt aktiv falder i værdi, stiger værdien af andre aktiver potentielt – og deraf bliver værdien i den samlede investeringsfond afbalanceret.

Grundet dette stabile og gennemsnitlige afkast som følge af flere aktiver, betyder det også, at mutual funds ofte er kendt som en investeringsmulighed, hvortil der følger en lavere risiko. Nogle investorer foretrækker således, fordi de generelt set har en lavere risikoprofil, hvilket betyder at de har en lavere risikovilje – og måske også en lavere risikoevne. Specielt dette har også gjort mutual funds til en populær langsigtet investering.

Alternativer til mutual funds

Der findes mange alternativer til mutual funds dansk – hvis man er interesseret i langsigtede investeringer som indeholder lav risiko for tab af pengesummer. For eksempel kan man undersøge sine muligheder med optioner.

Optioner

Optioner er en investeringsmulighed, hvor man ikke investerer i selve aktivet. I stedet investerer man i retten til enten at købe eller sælge aktivet inden for en specifik periode til et fastsat beløb.

Grundet det fastsatte beløb, kan man ende med at købe et aktiv, som er steget i værdi, til en mindre sum penge, end hvad den reelt er værd. Man kan ligeledes vælge ikke at investere i aktivet, hvis man ser, at aktivet er faldet i værdi.

Aktier

Aktier er ikke som sådan en mindre risikofyldt investeringsmetode – medmindre man er god med sine spekulationer, som nogle måske har været i forbindelse med den vækst, som rederierne oplever. Det populært at handle med aktier og hvis man ved, hvad der rør sig i samfundet og i verdensøkonomien – hvorfor ikke give det et forsøg?

Man laver også langsigtet “traditionelle” aktieinvesteringer, fordi de tror på en forretning og en virksomhed. Det kan ligeledes være en god investering, hvis man altså ikke panikker og sælger, lige så snart aktien er faldet i værdi.