Korrekte lamper og belysning til kontoret

kontor lamper og led belysningDårlig belysning på et kontor kan demotivere medarbejdere og føre til sundhedsproblemer. Men dårlig belysning i et arbejdslokale såsom et værksted, et lager eller en lade kan have endnu større og vidtrækkende konsekvenser.

En korrekt belysning forbedrer sikkerheden for medarbejdere. Et lager, et værksted eller lignende håndterer ofte en masse tungt udstyr, der skal håndteres med omhu. Et forkert træk og en enkelt ulykke kan forårsage stor skade og koste virksomheden mange penge. Derudover kan utilstrækkeligt med lys forårsage hovedpine og genere øjnene.

Den rigtige belysning er derfor vigtig for at forhindre ulykker og gøre arbejdet nemmere for dine medarbejdere. Men hvad skal du så vælge, når det kommer til belysning i dit arbejdslokale? Læs videre herunder og bliv klogere, eller tag et kig på PlusLEDs udvalg her: https://www.plusled.dk/led-armatur/industrilamper.html.

Hvordan oplyser jeg et arbejdslokale som et lager eller et værksted?

Hvordan du oplyser et lager, et værksted eller et andet lignende arbejdslokale afhænger af mange faktorer. For eksempel vil lokalets størrelse bestemme antallet af lamper, du har brug for.

Belysningen skal også passe til indretningen af lokalet, så der er nok lys netop der, hvor der er brug for det. Det er vigtigt, at du nøje overvejer dette, inden du går i gang med at placere lys de forskellige steder.

Det kan være svært at vide, hvor mange lamper du skal installere. Det kommer i bund og grund an på, hvor meget lys der er påkrævet, indretningen samt lokalets samlede antal af kvadratmeter. Når først du har fået styr på dette, kan du beslutte, hvilken form for belysning der passer bedst.

Få en optimal belysning med industrilamper

Hvis der er tale om et lager, et værksted eller lignende er industrilamper et godt valg. Disse lamper sørger for, at du kan se ordentligt, når du er i gang med forskellige opgaver. Men der findes forskellige industrilamper, hvorfor du bør sørge for, at du vælger de helt rigtige.

I et værksted eller på et lager er det blandt andet en fordel med industrilamper, der er forsynet med et kraftigt lys, som ikke blænder. Det sikrer nemlig de bedste arbejdsforhold. For at sikre dette bør du holde øje med lumen når du kigger efter lamper. Lumen beskriver, hvor kraftigt industrilampens lys er. Jo højere tallet er, jo bedre er det.

Noget andet, du også bør tage et kig på, er lampens lysfarve. Dette bliver angivet i Kelvin. Jo højere dette tal er, jo mere koldt er lyset. Hvis du ønsker belysning i et værksted eller på et lager, er det som regel ideelt med hvidt og neutralt lys.

LED-industrilamper er et fordelagtigt valg

Ikke alle industrilamper er ens. Der findes for eksempel industrilamper med traditionelle pærer, og så findes der LED-industrilamper. Her er det klart en fordel for dig at vælge LED-industrilamper til dit lager eller dit værksted. Med LED-industrilamper er du nemlig sikret en miljøvenlig og energibesparende lyskilde.

Desuden giver disse industrilamper med LED øjeblikkeligt lys og lyser med en yderst kraftfuld styrke. Du kan få stor glæde af LED-industrilamper i mange år frem i tiden. Ydermere har pærerne en lang levetid, så de skal ikke udskiftes hele tiden.